Ga mee als begeleider!

Wat zijn Codekampen?

Onze missie is dat we alle kinderen digitale vaardigheden willen bijbrengen, op een leuke en toegankelijke manier.  Bomberbot is een volledig uitgewerkte lesmethode om kinderen te leren programmeren. We hebben al meer dan 90.000 kinderen leren programmeren met Bomberbot.

Tijdens een Codekamp leren kinderen tussen de 8 en 13 jaar de basisprincipes van programmeren. De kinderen krijgen programmeerworkshops en bouwen hun eigen website aan de hand van HTML en CSS. We vinden het belangrijk dat alle kinderen persoonlijke en individuele aandacht krijgen. Tussen de workshops door worden er creatieve en sportieve activiteiten georganiseerd.  Een leerzame én gezellige week dus!

We zijn voor de kampen in de herfstvakantie en nieuwjaarsvakantie nog op zoek naar begeleiders. We zijn momenteel actief in meer dan 8 steden! Kijk voor een overzicht van de kampen onder het kopje "Codekampen".

Waarom een Codekamp begeleiden?

Een Codekamp begeleiden staat garant voor een week vol fun. Samen met de andere begeleiders organiseer je een kamp om nooit meer te vergeten. Je leert kinderen nieuwe skills aan waar zij de rest van hun leven plezier van hebben.

Je krijgt de kans om zelf workshops te verzorgen als je dat leuk vindt, dus een mooie aanvulling op je cv. Daarnaast krijg je een training waar je wordt klaargestoomd voor een weekje Codekamp. Mocht je nog niet zoveel programmeerervaring hebben, dan trainen wij jou daarvoor!

Begeleiders van de Codekampen werken op vrijwillige basis. Als je een Codekamp begeleidt, ontvang je een onkostenvergoeding van €75,- per week.

Wat verwachten wij van jou?

We zijn op zoek naar enthousiaste begeleiders, tussen de 18 en 30 jaar. Van een begeleider verwachten we het volgende:

  • Je kunt goed samenwerken;
  • Je hebt affiniteit en ervaring met het begeleiden en lesgeven van kinderen (bijvoorbeeld eerdere kampen begeleid hebben, lesgeven, huiswerkbegeleiding);
  • Je hebt een groot verantwoordelijkheidsgevoel, bent betrokken en toont graag initiatief;
  • Je bent leergierig;
  • Je bent geïnteresseerd in ICT;
  • Je steunt ons in onze missie om alle kinderen digitaal vaardig te maken.

Trainingsdagen

We organiseren voorafgaand aan het Codekamp trainingsdagen. De trainingsdag voor de kampen in de herfsvakantie vindt plaats op zondag 8 oktober .

Codekamp voor studiepunten?

Een Codekamp begeleiden is een leerzame ervaring: je leert er met kinderen werken, je leert leiding te geven aan een groep én je leert hoe je kunt lesgeven in programmeren.

Pabo-studenten kunnen de begeleiderstraining en het Codekamp inzetten om studiepunten te verdienen. Neem contact met ons op, dan kijken wij wat er mogelijk is!

Aanmelding

Vul onderstaand formulier in en we nemen z.s.m. contact met je op!

Heb je nog vragen over het begeleiden van Codekampen? Stuur een mailtje naar begeleiders@bomberbot.com of bel ons op 020 894 3044.

Wie wij zijn

Kirsten van Smirren

Kirsten heeft een Master in Jeugd en Media en is gespecialiseerd in het geven van leerzame workshops

Pascale Riaskoff

Pascale heeft een passie voor educatie die zij combineert met haar achtergrond in Ontwikkelings- en kinderpsychologie

Isaline Laurent

Isaline is programmeur bij Bomberbot en zoekt altijd creatieve oplossingen voor lastige problemen.

Robrecht Jurriaans

Robrecht is een echte technicus met meer dan 5 jaar ervaring met kinderen leren programmeren

Job Caljé

Job heeft veel ervaring in het onderwijs en verheugt zich vooral op de buitenactiviteiten.

Sjoera Buurma

Sjoera heeft een lerarengraad, gaf les op een middelbare school en geeft al jaren bijles